Nejlépe hodnocené bazary

Měsíční archív: Září 2014

Přihlášení auta ze zahraničí

Dovezli jste si vozidlo ze zahraničí? Ať už je nové nebo ojeté z bazaru, během prvních dní, nejlépe ihned po příjezdu do České republiky, je vhodné vozidlo nechat zaregistrovat na našich úřadech, absolvovat s ním v případě potřeby kompletní prohlídku měření emisí a na stanici STK, mimo jiné i uhradit veškeré pojištění, které plyne ze zákona.

Přihlášení vozidla pochopitelně vyžaduje nejen pěknou řádku času, ale navíc i peněz. Zakoupením vozidla totiž náklady na pořízení nového vozu totiž nestačí. Takže, jak postupovat ve chvíli, kdy jste se s vozidlem do České republiky dostali a v zahraničí jste jej na místním úřadu odhlásili? Poradíme vám!

Přihlášení auta dovezeného ze zahraničí je náročnější hlavně z toho důvodu, že je nutné předem absolvovat dovozovou prohlídku. To ale ostatně souvisí jen s vozy ojetými, které byly v minulosti v zahraničí registrovány. V případě ojetých vozů pocházející ze zahraničí je tedy nutné udělat v první řadě tři základní kroky.

  • nechat si vystavit čistopis technického průkazu – zaplatíte zhruba 2 000,- Kč 
  • dostavit se na měření emisí – zaplatíte zhruba 800,- Kč 
  • dostavit se na stanici STK v rámci technické prohlídky vozu – zaplatíte zhruba 1 500,- Kč 

Splníte-li tři výše uvedené kroky, můžete přestoupit k vyřízení pojištění vozidla. Pokud nebude mít vozidlo vyřízení povinné ručení, není možné jej přihlásit k registraci. Mimo jiné, dejte si pozor, aby vám pojištění přímo navazovalo na minulé pojištění, které jste si uhradili na úřadech v zahraničí. Zelenou kartu bude nutné přiložit k přihlášce k registraci vozidla, stejně jako celou řadu ostatních dokumentů včetně kupní smlouvy, dokladů totožnosti nebo originálu velkého technického průkazu.

Vložil Jak přihlásit auto | Štítek , , , | Zanechat komentář

Výkup bouraných vozidel Olomouc

Vaše vozidlo je na odpis a vy nevíte, jak s ním naložit? Co dělat, aby vám nestál vrak jen tak na zahradě nebo dokonce před domem? Výkup bouraných vozidel je tím správným řešením pro vás, jak se zbavit svého starého a již nepojízdného vozidla. V současné době se prakticky v jakémkoli větším městě, Praze, Brně, Olomouci a v mnohých dalších, nachází hned několik soukromých firem, které se zabývají nejen odtahem bouraných a nepojízdných vozů, ale i jejich výkupem. Výhodou této služby je, že za své bourané vozidlo dostáváte okamžitě peníze na ruku, následně za vás bude vyřízen veškerý přepis a odhlášení vozu.

Snadno a poměrně rychle se tak můžete zbavit svého starého a nepojízdného vozu, aniž byste museli objíždět bazary s prosbou o výkup. Mimo jiné, v bazarech s největší pravděpodobností neuspějete, protože v jejich nabídce je jen výkup pojízdných vozů.

Cena bouraného vozidla se doráží zejména od rozsahu poškození vozidla a jeho motoru, ale i od místa, kde vozidlo aktuálně stojí. Vzhledem k tomu, že je nutné zajistit odtah, i samotná cesta a odvoz bouraného vozidla vás bude něco stát. Cenu stanovuje na základě odhadu firma, která od vás vozidlo vykoupí. A nejde přitom jen o rozsah poškození, ale i o typ a značku vozidla, rok jeho výroby a mnoho dalších faktorů. Tak jako tak, je-li vaše vozidlo doslova a do písmene na odpis, není jiného řešení, než právě výkup bouraných vozidel.

Pochopitelně můžete vzít situaci pevně do svých rukou a buď nechat vůz na vlastní náklady opravit a následně jej prodat, nebo je možné vůz rovnou zařadit do inzerce bouraných vozů na prodej. Předem je ale nutné vždy zvážit, jaká cesta se vám co do financí vyplatí nejvíc.

Vložil Prodej bouraných aut | Štítek , , , | Zanechat komentář

Bouraná auta na prodej

O inzerci bouraných vozidel není u nás rozhodně nouze. Je-li ve vašem zájmu koupit bourané vozidlo, s největší pravděpodobností nebudete mít příliš problém. Inzerce bouraných vozidel zahrnuje jak osobní, nákladní tak i užitková vozidla, ale i například motorky, čtyřkolky nebo vozidla speciálně upravená pro tuning.

Za nákupem bouraného vozidla stojí nejčastěji následná oprava vlastními silami. Mnohdy dokonce oprava s následným prodejem vozidla jako nebourané – ačkoli jde o způsob mnohými automobilovými uživateli zavrhovaný, stále jsou mezi námi tací, kteří si tímto způsobem příjemně přivydělávají.

Bourané opravené vozidlo je totiž možné následně prodat například do bazaru, kde za něj majitel dostane daleko větší sumu, než za jakou vozidlo po bouračce původně koupil. Tato cesta je ale poměrně náročná zejména z hlediska oprav, které vyžadují znalosti a zkušenosti v oboru.

Na druhé straně jsou zde právě ona vozidla v bazarech nebo u soukromých prodejců, která jsou prodávána jako nebouraná, ale opak je pravdou. Jako naprostý laik většinou na první pohled nepoznáte, že vozidlo bylo v minulosti bourané. Jak v případě bazarů, tak i prodeje vozidla ze soukromé osoby na osobu, je nutné, aby bylo vozidlo ze strany odborníka řádně prohlédnuto. Jen tak je možné přijít na případné nedostatky nebo bouračku z minulosti, kterou vozidlo prošlo.

Nákup ojetých vozidel není nikdy dobré příliš uspěchat. Pokud se vám některé vozidlo líbí a byli byste ochotni do něj investovat, nedávejte jen na první dojem a pořádně se zaměřte zejména na technický stav vozidla.

Vložil Prodej bouraných aut | Štítek , , , | Zanechat komentář

Motorky z Německa

Ojetá motorová vozidla, ať už jde o osobní automobily nebo právě motorky, lze zakoupit jak v bazarech, tak i u soukromých osob, které svou inzerci zajišťují na některých internetových stránkách. Nabídka autobazarů u nás je sice poměrně široká, ale mnohdy neuspokojí potřeby a nároky každého motorkáře. Není se tak čemu divit, že někteří náročnější uživatelé raději nahlížejí do nabídky bazarů v zahraničí, zejména pak těch v Německu nebo Rakousku. Dovoz motorky v takovém případě není nijak výrazně složitou záležitostí, více méně budete postupovat naprosto stejně, jako je tomu u dovozu osobních aut z Německa. A obecně je známo, že v Německu je stav silničních motorek na daleko lepší úrovni, než je tomu v České republice. Tak na co ještě čekáte? Vyhlédněte si nabídku těch nejlepších silničních strojů v zahraničí a vyberte si tu motorku, která vás už na první pohled oslní.

Vzhled motorky ale pochopitelně není to jediné, o co byste se měli zajímat.

U všech ojetých vozidel je nutné hledět hlavně na celkový stav. Dobře si proto předem motorku prohlédněte, udělejte takový malý servis, a pokud se v technických věcech nevyznáte, vezměte si k sobě odborníka. Snadno byste totiž mohli koupit motorku, jejíž technický stav rozhodně není takový, jako jste si představovali. Nabídka prodeje motorek v Německu je ale poměrně široká. Během své cesty si tak můžete naplánovat hned několik prohlídek a vybrat si nakonec tu nejlepší.

Dovoz motorek z Německa je přibližně stejně složitý proces, jako je tomu například u osobních automobilů. Tak jako tak se nevyhnete kolečku po úřadech a to jak přímo v Německu, tak i v České republice.

Vložil Dovoz motorek | Štítek , , , | Zanechat komentář

Dovoz motorek z Německa

Dovoz ojetých motorových vozidel ze zahraničí je v posledních letech velmi oblíbeným způsobem, jak se snadno a poměrně rychle dostat k zánovnímu vozidlu. Obecně je známo, že většina autobazarů u nás nemá příliš chvalnou nabídku motorových vozidel, není se tak čemu divit, že Češi stále častěji utíkají za nabídkou do zahraničí.

Zpravidla pak právě do Německa, Rakouska nebo Itálie, kde je stav ojetých vozidel ve většině případů na velmi dobré úrovni. A to obecně platí jak o osobních automobilech, tak i v souvislosti s motorkami, jejichž dovoz je prakticky naprosto identický, jako je tomu u dovozu osobního automobilu.

Jak tedy postupovat v případě, že chcete koupit motorku v Německu? Jak na přepis a jaké dokumenty budete potřebovat?

V České republice problémy příliš neočekávejte. Výhodu máte hlavně v tom, že se s úředníky můžete domluvit v klidu rodným jazykem, což je první cesta k úspěchu. Podepsání smlouvy, předání peněz a odvoz motorky totiž není ani zdaleka to jediné, co budete muset ještě v Německu udělat. Na základě kupní smlouvy je nutné se společně s motorkou dostavit na patřičný úřad v Německu, kde bude provedena kontrola motorky. Nový majitel je nucen úředníkům předložit nejen kupní smlouvu, ale i velký a malý technický průkaz. Úředník vám vystaví doklady, které budete potřebovat k přepisu vozidla v České republice a jakožto nový majitel budete muset uhradit krátkodobé pojištění, které se vztahuje jen na pár dní do přihlášení motorky u nás a uhrazení řádného pojistného.

Nakonec už jen absolvujete kolečko po úřadech u nás, kde je nutné motorku přihlásit, případně zajistit prohlídku na STK.

Vložil Dovoz motorek | Štítek , , , | Zanechat komentář